Arama Sonuçları

Golden Visa (Altın Vize) Hakkında Sıkça Sorulan Sorular

İspanya Golden Visa

İspanya çifte vatandaşlığına sahip olmak için 500 bin Euro değerinde, bir veya birden fazla yatırım yapmak gereklidir. Bu yatırımı gerçekleştirdikten 10 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için 10 yılın son 5 yılı boyunca, İspanya’da yılda en az 6 ay boyunca sürekli ikamet etmeniz gerekmektedir.

1- Başvuru sahibi Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır.
2- Başvuru sahibi Yunanistan’da en az 500 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almalıdır ve bu tutarın tamamı satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından ödenmelidir.
3- Başvuru sahibinin adli sicil kaydı bulunmamalıdır ve ülkeye legal yollardan girmiş olması gerekmektedir.
4- Bu yatırımı gerçekleştirdikten10 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için 10 yılın son 5 yılı boyunca, İspanya’da yılda en az 6 ay boyunca sürekli ikamet etmeniz gerekmektedir.

İspanya Golden Visa Programı, İspanya hükümeti tarafından 2012’de yürürlüğe kondu. Ülke sınırları içerisinde gayrimenkule yapılacak en az 500 bin Euro değerinde yatırım ile İspanya’da ikamet ve çalışma izni sağlayan bu kapsamlı oturum programının amacı, ülkeye yatırımcı çekmek ve gayrimenkul piyasasını hareketlendirmek.

1- Başvuru sahibi Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır.
2- Başvuru sahibi Yunanistan’da en az 500 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almalıdır ve bu tutarın tamamı satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından ödenmelidir.
3- Başvuru sahibinin adli sicil kaydı bulunmamalıdır ve ülkeye legal yollardan girmiş olması gerekmektedir.
4. Bu yatırımı gerçekleştirdikten 10 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için 10 yılın son 5 yıl boyunca, İspanya’da yılda en az 6 ay boyunca sürekli ikamet etmeniz gerekmektedir.

Vergi ve masraflar hariç olarak 500 bin Euro yatırım yapmalısınız.

İspanya’da bir vergi numarasına ve banka hesabına sahip olmanız gerekiyor. Ziyaretiniz öncesinde satın alma işleminin detayları için danışmanlarımız evrak listesini hazırlayıp sizin adınıza süreçlerin takibini gerçekleştirir.

Yunanistan Golden Visa

Yunanistan çifte vatandaşlığına sahip olmak için 250 bin Euro değerinde, bir veya birden fazla yatırım yapmak gereklidir. Bu yatırımın ardından kalıcı oturum şansı verilmiyor ancak yatırımcı, satın aldığı konutu elinde tutması koşuluyla, her 5 yılda bir, geçici oturum iznini uzatma imkanına sahip oluyor. Vatandaşlık almak ise ancak 7 yıl sonra mümkün olabiliyor ve Yunanistan’da sürekli ikamet şartı aranıyor.

1- Başvuru sahibi, Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır.
2- Başvuru sahibi, Yunanistan’da en az 250 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almalıdır ve bu tutarın tamamı satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından ödenmelidir.
3- Başvuru sahibinin adli sicil kaydı bulunmamalıdır ve ülkeye legal yollardan girmiş olması gerekmektedir.
4- Vatandaşlığa ancak 7 yıl sonra başvuru yapılabilmektedir ve sürekli oturum gerekliliğinin yerine getirilmesi şartı aranmaktadır.

2013 yılında Yunanistan hükümetinin uygulamaya aldığı Golden Visa Programı, Yunanistan’da en az 250 bin Euro değerinde konut alanlara 5 yıl süreli ikamet izni veren bir oturum programıdır.

1- Başvuru sahibi Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır.
2- Başvuru sahibi Yunanistan’da en az 250 bin Euro değerinde gayrimenkul satın almalıdır ve bu tutarın tamamı satış sözleşmesinin imzalanmasının ardından ödenmelidir.
3- Başvuru sahibinin adli sicil kaydı bulunmamalıdır ve ülkeye legal yollardan girmiş olması gerekmektedir.
4- Vatandaşlığa ancak 7 yıl sonra başvuru yapılabilmektedir ve sürekli oturum gerekliliğinin yerine getirilmesi şartı aranmaktadır.

Vergi ve masraflar hariç olarak 250 bin Euro yatırım yapmalısınız.

Yunanistan’da bir vergi numarasına ve banka hesabına sahip olmanız gerekiyor. Ziyaretiniz öncesinde satın alma işleminin detayları için danışmanlarımız detaylı evrak listesini hazırlayıp, sizin adınıza süreçlerin takibini gerçekleştirir.

Portekiz Golden Visa

Portekiz çifte vatandaşlığına sahip olmak için devletin belirlediği yatırım miktarlarında bir veya birden fazla gayrimenkul yatırımı yapmak gerekmektedir. Bu yatırımı gerçekleştirdikten 6 yıl sonra vatandaşlık başvurusu yapabilirsiniz. Başvuru yapmak için 6 yıl boyunca, yılda sadece 1 hafta Portekiz’de geçirmeniz yeterlidir.

1- Başvuru sahibi Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır.
2- Portekiz çifte vatandaşlığına sahip olmak için;

– Şehirlerde ve yüksek nüfus yoğunluğuna sahip lokasyonlarda, 30 yaşından genç, toplam değeri 500 bin Euro olan, bir veya birden fazla gayrimenkul,

– Şehirlerde ve yüksek nüfus yoğunluğuna sahip lokasyonlarda, 30 yaşından büyük, toplam değeri 350 bin Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul,

– Düşük nüfus yoğunluğuna sahip lokasyonlarda, 30 yaşından büyük, toplam değeri 280 bin Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul,

yatırımı yapmak gereklidir.


3- Başvuru sahibinin geçerli bir sağlık sigortası olmalıdır.
4- Başvuru sahibinin adli sicil kaydı bulunmamalıdır ve ülkeye legal yollardan girmiş olması gerekmektedir.
5- Başvuru sahibinin 6 yıl boyunca Portekiz’de 1 hafta geçirmesi gereklidir.

Portekiz Golden Visa Programı, Avrupa Birliği dışındaki yatırımcıların ülkede gayrimenkul satın almasını teşvik eden ve belli bir süreç sonunda kalıcı oturum şansı sunan, hem Portekiz Parlamentosu’nda yasalaşmış hem de AB Komisyonu denetiminde olan göçmenlik programıdır.

Portekiz Golden Visa Programı kapsamında kalıcı oturum izni yolunda ilk olarak hem yatırımcılar hem de aileleri için 1 yıl süreli vize çıkar. Bu süre sonunda vize, her defasında 2’şer yıllık periyotlar halinde uzatılabilir. Toplam 5 yıl sonunda, yatırımcı ve ailesi kalıcı oturum hakkı kazanır ve her defasında oturum iznini 5’er yıllık sürelerle uzatabilir.

Portekiz çifte vatandaşlığına sahip olmak için;

– Şehirlerde ve yüksek nüfus yoğunluğuna sahip lokasyonlarda, 30 yaşından genç, toplam değeri 500 bin Euro olan, bir veya birden fazla gayrimenkul,

– Şehirlerde ve yüksek nüfus yoğunluğuna sahip lokasyonlarda, 30 yaşından büyük, toplam değeri 350 bin Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul,

– Düşük nüfus yoğunluğuna sahip lokasyonlarda, 30 yaşından büyük, toplam değeri 280 bin Euro olan bir veya birden fazla gayrimenkul,

yatırımı yapmak gereklidir.

Portekiz’de bir vergi numarasına ve banka hesabına sahip olmanız gerekiyor. Ziyaretiniz öncesinde satın alma işleminin detayları için danışmanlarımız evrak listesini hazırlayıp sizin adınıza süreçlerin takibini gerçekleştirir.

Diğer Sorularınız

Herhangi bir mortgage kredisi olmaksızın en az 500 bin Euro.

Evet, fakat sadece sizin kendi cebinizden çıkacak 500 bin Euro’dan fazla rakamlar için.

Hayır. 28 Eylül 2013 tarihinden önce yapılmış hiçbir yatırım bu kapsamda değerlendirilemez.

Hayır, dilerseniz bu yatırımı zamana da yayabilirsiniz fakat ve ancak kendi cebinizden 500 bin Euro ya da daha fazlasınız harcadıktan sonra Oturum Vizesine başvurabilirsiniz. Örneğin, bugün bir mülke 300 bin Euro’luk ve sonrasında bir sene içerisinde başka bir mülke 200 bin Euro’luk yaptıktan sonra, Oturum İzni’ne başvurabilirsiniz.

Kısaca cevaplamak gerekirse hayır, yani vergi ve masraflar hariç olarak 500 bin Euro harcamalısınız.

Bu, mülkün tipine ve nerede olduğuna göre değişir. Genel olarak belirtmek gerekirse yeni mülkler için katma değer vergisi ve yeniden satılan mülkler için transfer vergisi ödemeniz gerekmektedir. Bunun yanında damga vergisi, noter ücreti ve sicil ücretlerini ödemeniz gerekmektedir. Daha fazla bilgi için işlem ücretleri kılavuzumuzu inceleyebilirsiniz.

500 bin Euro’dan az değere sahip birkaç mülk edinebilirsiniz fakat toplam miktar 500 bin Euro’ya ulaşmalı ya da geçmelidir.

Evet, yeni yasada yasal mülklerin kullanımı konusunda herhangi bir kısıtlamam bulunmamaktadır.

Ticari bir mülk, konut ya da arsa alabilirsiniz. Diğer bir şekilde ifade etmek gerekirse her çeşit mülk yatırımı bu süreçte geçerli olacaktır.

Evet, mülkünüzü satabilirsiniz fakat eğer Oturum İzninizi yenilemek istiyorsanız İspanya’da yeniden 500 bin Euro’luk bir emlak yatırımı yapmanız gerekmektedir.

2015 yılına kadar düşüş trendine giren  İspanya gayrimenkul piyasası, 2016 yılından itibaren yükselişe geçmiştir, gayimenkullar 2007 yılındaki maliyetleriyle karşılaştırıldığıda % 30 aşağıdadır. Daha da önemli yıllar içerisinde istikrarlı bir yükselme trendine giren bir Pazar oluşmuştur.

İlk Oturum İzni 2 sene için verilir. Bundan sonra, eğer yatırımcı gerekli şartları halen sağlıyorsa 5 yıllık izin alınabilir ve sonrasında her 5 yılda bir yenilenmeye devam eder. Yatırımcı her bir iznin bitiminden önce sadece bir kez yenileme için İspanya’yı ziyaret etmelidir.

Evet, eğer İspanya’daki yatırımınızı paraya çevirirseniz ya da başka yatırımcı gerekliliklerinden birini gerçekleştiremezseniz izninizi kaybedebilirsiniz.

Oturum İzninizi almak ya da yenilemek için İspanya’yı sadece bir kez ziyaret etmeniz gerekmektedir. Mali ikamet almanıza ya da belirli bir minimum süre geçirmenize gerek yoktur.

Hayır, değildir. Geçerli izinler ve prosedürler halen yürürlüktedir. Bu yasa özel olarak Avrupa Birliği vatandaşı olmayan yatırımcıların ilgisini çekmek ve bürokrasiyi kırmak için hazırlanmıştır.

Her ne kadar sürekli olarak yenilenseler de, Oturum İzini sahipleri kalıcı ikameti olan ya da İspanyol pasaportu olan vatandaşlarla aynı haklara sahip değillerdir. Bununla birlikte bu izinler, eğer tüm diğer uzun süreli ikamet ve vatandaşlık kriterleri tamamlandıysa, 5 yıl sürekli oturum sahibi olduktan sonra uzun vadeli İspanyol İkameti almaya ve 10 yıl sürekli oturum sahibi olduktan sonra vatandaşlık almaya yol açabilir.

Evet, eşiniz ya da benzer şekilde ilişkiniz olan kişi için, 18 yaşın altındaki çocuklarınız ve reşit oldukları halde halen ekonomik olarak size bağımlı olan ve kendi ailelerini kurmamış çocuklarınız ve sizin bakımınızda olan ebeveynleriniz için ek oturum izinleri alabilirsiniz.

Her 180 gün içerisinde 90 gün süreyle Schengen bölgesinde seyahat edebilirsiniz, fakat Schengen bölgesi dışında örneğin Birleşik Krallık gibi ülkelere gitmek için yine de vize almanız gerekmektedir.

Evet, izninizin geçerlilik süresi boyunca İspanya’da ikamet edebilir ve çalışabilirsiniz.

Evet, İspanya’da ne kadar az süre geçirirseniz geçirin, yine de İspanya’da geçerli bir sağlık sigortasına sahip olmanız gerekmektedir.

Eğer Avrupa Birliği, Avrupa Ekonomik Bölgesi ülkeleri ya da İsviçre vatandaşıysanız ve ülkenizdeki sosyal güvenlik sistemi kapsamında sigortalıysanız, Avrupa Sağlık Sigortası Kartı’na (EHIC) sahip olmak için başvurabilirsiniz. Bu kartı kendi ülkenizdeki halk sağlığı birimlerinden alabilirsiniz.

Evet, bunun yanında İspanya’da 16 yaşın altındaki çocuklara burs verilmesi zorunludur.

İspanya’da yılda 183 günden az süre geçiriyorsanız mali mükellef olmanız ve dünya çapındaki diğer varlıklarınızı belgelemeniz gerekmemektedir. Mali mükellef olmama opsiyonu bu yeni yasanın en önemli avantajlarından biridir. Bununla birlikte, İspanya’da bir konut sahibi olmanızdan kaynaklı kira geliri vergisi ya da belediye vergisi gibi belli başlı bazı vergileri ödemeniz gerekmektedir.

Oturum izni için 20 çalışma günü.

Evet, İspanya’da bir mülk satın alabilmek için NIE numaranız olmalıdır. Bunu İspanya’da kendiniz ya da vekalet verdiğiniz bir avukat sizin için alabilir.

Evet, şirket bir vergi cennetinde kurulmamış ise ve bu şirketteki yetkinizi yasal olarak gösterebiliyorsanız alımı bu şirket üzerinden yapabilirsiniz.

Vekalet üzerinden İspanya’yı ziyaret etmeksizin bir emlak satın alabilirsiniz fakat Oturum İzni almak için İspanya’ya gitmek zorundasınız.

Bu yasadan faydalanabilmek ve İspanya’da oturum izni alabilmek için aşağıdaki şartları sağlamanız gerekmektedir;

İspanya’da yasa dışı bir şekilde bulunmamak.
18 yaşından büyük olmak.
İspanya’da ya da son 5 yıl boyunca ikamet edilen ülkelerde, ilgili İspanyol mevzuatında belirtilmiş suçlardan herhangi birini işlememiş olmak.
İspanya’nın bu konuda bir anlaşma imzaladığı ülkelerde, girişin reddedilmesine ilişkin herhangi bir uyarı almamış olmak.
İspanya’da işlem yapma yetkisine sahip bir sigorta şirketinden alınmış sağlık sigortasına sahip olmak.
İspanya’daki ikamet süreleri boyunca kendisinin ve ailesinin geçimini sağlayacak kadar finansal kaynağa sahip olmak.
Vize ya da başvuru işlem ücretini ödemiş olmak.
Yatırım, başka bir şirket üzerinden de gerçekleştirilebilir fakat firma bir vergi cenneti alanında bulunmamalı ve siz bu şirketin idaresinde bir hisseniz (oylamalarda direkt ya da dolaylı bir kontrol sahibi olmak ve yönetim kurulu üyelerini atamak ya da kuruldan çıkarmak noktasında bir güç sahibi olmak) olduğunu kanıtlayabilmelisiniz.

Bir başvuru, sizin yakın aile bireylerinizi, eşiniz ya da benzer bir biçimde ilişkinizin olduğu kişiyi, küçük çocuklarınızı ya da reşit olsalar dahi başvuru yapana maddi olarak bağımlı olan ve kendi ailelerini kurmamış olan çocuklarla, sizin bakımınız altında olan anne babanızı gerektiği takdirde kapsayabilir.

Golden Visa Programlarını İnceleyin

Golden Visa Programından Kimler Faydalanabilir?

 

Başvuru sahibi, Avrupa Birliği üyesi olmayan bir ülkenin vatandaşı olmalıdır.
Başvuru sahibinin adli sicil kaydı bulunmamalıdır.
Başvurusu sahibinin 280.000 Euro’dan başlayan farklı gayrimenkul seçeneklerine yatırım yapabilmesi gerekmektedir.

Program kriterlerine uygun olduğunuzu düşünüyorsanız, bizimle iletişime geçerek, kendiniz ve sevdikleriniz için yeni bir hayat ve karlı bir gayrimenkul yatırımı yapma fırsatını kaçırmayın.
Canlı sohbet kısmından uzman danışmanlarımız ile iletişime geçebilir, iletişim formuna bilgilerinizi bırakarak, Portekiz, İspanya, Yunanistan yatırım rehberlerine ulaşabilirsiniz.

Detaylı Bilgi:

Kullanıcı sözleşmesi metnini okudum.